fredag 21. desember 2007

Flytting

Da begynner tiden for flytting å nærme seg med stormskritt. Vi har allerede vært ute på Stø med to tilhengerlass med esker, og til helga er det fiskene som står for tur. Siden vi har 720 liter med akvarium som det skal flyttes på, må det nøye planlegging til for at de 50-60 innbyggerne skal komme seg helskinnet gjennom en så lang tur som vi skal ut på.

Vi har allerede to mindre akvarier stående klare i huset (som vi overtok sist helg, uten å skrive noe her - shame on us!), pluss at vi tar med et 3. lite kar på turen. I disse akvariene skal fiskene bo de neste par ukene.

I morra blir fiskene plassert i ymse bøtter og poser, også bærer det ut på tur. Et viktig moment når man skal flytte så langt er at bakteriekulturen som finnes i pumpene må overleve. Uten oksygen er det over og ut etter ca. 4 timer. Derfor må vi stoppe på veien å låne oss strøm, slik at våre dyrebare bakeriere får nytt oksygen.

Bilen vår blir forresten stående igjen på Stø. En av kristins snille onkler har lånt oss en kassebil som vi skal flytte med, så turen nordover går i denne. Dette er en svær sak med totalvekt på 6000 kg, så det kan bli svært spennende slik som vær og føre er for tiden. "Endelig" får jeg bruk for C1-delen i sertifikatet mitt.

Fro de som måtte lure, så har jeg et lite kartutsnitt som viser veien mellom Tromsø og Stø:


View Larger Map

1 kommentar:

Sissel sa...

Heia dokker! regner med at dokker kom dokker vel inn til jul og at alt er vel... Bilder fra nyheimen?